Oklejanie nadwozia folią...

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bartek_pulawy
    Ambiente
    • 2010
    • 122

Zamieszczone przez krzynol
    masakra będzie w czwrtek - ja cisnę około 15.00 na starog. gd.->czersk->tucholę
    - jedyna rozsądna trasa.

Pamiętajcie, że w czwartek wierzący będą na procesjach co się wiąże z utrudnieniami na drodze (na trasie na Kościerzynę pełno wioseczek jest) a wierzący/nie wierzący, ale na pewno nie praktykujący będą cisnęli na domki letniskowe.

Po obwodnicy i A1 procesje nie chodzą a 22'ka jest znacznie szersza niż 20'ka więc nawet jeżeli (w co nie wierzę) spotkacie procesję to ją sobie ominiecie.

Miłej zabawy

[ Dodano: Wto 28 Maj, 13 22:33 ]
    Zamieszczone przez slawek31113
    proponuję spotkanie o 13tej na parkingu biedronki w Chwaszczynie
    miłego stania przed rondem w Żukowie - obstawiam 45-50 min, oczywiście najpierw postoicie przed rondem w Chwaszczynie (podobno ładna pogoda ma być)

[ Dodano: Wto 28 Maj, 13 22:39 ]
    Zamieszczone przez tom007
    małe info dla chcących jechać na zlot trasą żukowo-kościerzyna, na odcinku Hopowo-Egiertowo (długi odcinek prostej w lesie, dobry do wyprzedzania) szaleją panowie z ITD w czarnym mondeo, dzisiaj stali na poboczu
    na szczęście dzisiaj o 5:30 rano nie stali :P ale będę pamiętał.

A propos, czy ktoś wie czy ITD robi zdjęcia w trakcie jazdy, bo jak tak to mam przej....ne. Jakieś 4 tyg temu miałem wątpliwą przyjemność minąć się z nimi na trasie przy prędkości ok złoty pięćdziesiąt ops:
  • strazakp
    Elegance
    • 2008
    • 819
    • Octavia II (1Z3)
    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Natknąłem się na takie firmy, które to zmieniają kolor nadwozia przy pomocy specjalnych folii.
    http://oklejanieauta.pl/ tutaj jest cennik

Na przykładzie tej pierwszej firmy i cennika widać, że oklejenie całego samochodu chcąc zmienić jego kolor (dot.Octavi) to koszt ok 3500zł.
    Chyba taki sam koszt byłby lakierowania auta...
    Dają do 10lat gwarancji na folię a pielęgnacja jest taka sama jak zwykłego lakieru.

Czy ktoś robił taką modyfikację? Czy jest to faktycznie trwałe? Jak efekt wizualny?
    strazakp

Była O1 1.9 tdi 110KM ASV 2001r. - służyła mi dzielnie 6 lat.
    Jest O2 1.4 tsi, 156KM/260Nm (podobno), CAXA, 2009r.

Komentarz

• MikeWRC
      Elegance
      • 2009
      • 995

Napisz do

Napisz do ofcy , tutaj masz jego temat z oklejoną furą:

Moja Octavia:
      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...hlight=mikewrc

Było: 116,3KM / 279,5Nm
      Jest: 143KM / 325,9NM

Komentarz

• misiek^wro
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 8321

Ja znalazłem gości w Zgorzelcu bodajze, nie pamietam juz, ale cena była ok - 2500.

Z gwarancja to jest sciema, bo niby wszyscy daja, ale tak na prawde taka folia musi odstac po wyklejaniu - u nikogo nie stoi tych 48h. I pozniej nikt wam jej nie zarealizuje
        Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
        Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
        ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• MikeWRC
          Elegance
          • 2009
          • 995

Zamieszczone przez misiek^wro
          Z gwarancja to jest sciema, bo niby wszyscy daja, ale tak na prawde taka folia musi odstac po wyklejaniu - u nikogo nie stoi tych 48h. I pozniej nikt wam jej nie zarealizuje
          No i przed odstaniem trzeba ją wygrzać w 120st.

Moja Octavia:
          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...hlight=mikewrc

Było: 116,3KM / 279,5Nm
          Jest: 143KM / 325,9NM

Komentarz

• iFi
            Elegance
            • 2012
            • 906

Czasem, często :P, spoglądam na forum "Kosmetyka Aut".... Jest tam jedna firma, która pokazuje swoje projekty:

Można się spytać jak to u nich wygląda choć cena pewnie nie będzie niska... Tyle, że jeśli robimy już taką zmianę to moim zdaniem jeśli za ceną idzie jakość to nie ma co oszczędzać... Przemalować cały samochód też można za grosze, w szopie, ale efekt może być nam wszystkim znany :/

Komentarz

• jamesbondzio
              L&K
              • 2009
              • 1174
              • Octavia III (5E3)
              • DLBA 2.0 TSI RS 245 KM

tutaj tez oklejają:

Profesjonalne studio kosmetyki samochodowej. Zajmujemy się zaawansowaną renowacją i zabezpieczaniem powłok lakierniczych, kompleksowym czyszczeniem, praniem i impregnacją tapicerek tekstylnych oraz czyszczeniem tapicerek skórzanych

ja oklejałem tylko słupki ale patrząc na strone to oklejają całe auta
              kiedyś była seria TSI : 135KM/217Nm a potem było 156KM/267Nm
              http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=57585&start=0

teraz 240KM 4x4 Boxer turbo mruczek.
              http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...350597#1350597

Komentarz

Pracuję...